Foundation Course in Occupational Medicine – Part B British Columbia, *Alberta, Saskatchewan, Manitoba Schedule 2023-2024 (Thursday)

Date	Time	Activity	Learning Method	Time Allocated
September 14	1:00-2:00 pm MDT	Foundation Course Introduction Location: TBA	-	1 hour
September 15-October 11	-	Module 1: Managing Occupational Health in the Workplace	Independent Learning	10 hours
October 12	1:00-3:00 pm MDT	Tutorial Module 1 Location: TBA	Structured discussion of course material	2 hours
October 13-November 8	-	Module 2: Occupational Hazards	Independent Learning	10 hours
November 9	1:00-3:00 pm MDT	Tutorial Module 2 Location: TBA	Structured discussion of course material	2 hours
November 10-December 13	-	Module 3: Health Surveillance and Other Programs	Independent Learning	10 hours
December 14	1:00-3:00 pm MST	Tutorial Module 3 Location: TBA	Structured discussion of course material	2 hours
December 15-January 17	-	Module 4: Making Sense of Data	Independent Learning	10 hours
January 18	1:00-3:00 pm MST	Tutorial Module 4 Location: TBA	Structured discussion of course material	2 hours
January 26	9:00 am-5:00 pm MST	Full Day Workshop: The Principles of Being a Family Physician in Industry Location: TBA	Structured discussion of course material	7 hours
January 19-February 14	-	Module 5: Occupational Disease and Injury	Independent Learning	10 hours
February 15	1:00-3:00 pm MST	Tutorial Module 5 Location: TBA	Structured discussion of course material	2 hours
February 9-March 13	-	Module 6: Healthy Workplace – Healthy Workers	Independent Learning	10 hours
March 14	1:00-3:00 pm MDT	Tutorial Module 6 Location: TBA	Structured discussion of course material	2 hours
March 15-April 10	-	Module 7: Mental illness, Substance Use and Substance Use Disorders at work	Independent Learning	10 hours
April 11	1:00-3:00 pm MDT	Tutorial Module 7 Location: TBA	Structured discussion of course material	2 hours
April 19	9:00-5:00 pm MDT	Full Day Workshop: The Practice of Being a Family Physician in Industry Location: TBA	Structured discussion of course material	7 hours
May 9	1:00-2:00 pm MDT	Module 1-3 review Location: TBA	Structured discussion of course material	1 hours
May 30	1:00-2:00 pm MDT	Module 4-7 review Location: TBA	Structured discussion of course material	1 hours

*indicates lead site