Eastern Maritimes Part B Course Schedule

Foundation Course in Occupational Medicine – Part B Eastern Region (Maritimes/Newfoundland)

 Schedule 2018-2019

Date

Activity

Learning Method

Time

Dec 10, 2018

@ 7:00-8:00 p.m. NST/ 6:30-7:30 p.m. AST

Introduction to Foundation Course Part B:

Face-to-face and Teleconference

Location:

 

1 hour

Dec 10 – Jan 14, 2018

Module 1: Managing Occupational Health in the Workplace

Independent Learning

10 hours

Jan 14, 2019

@ 7:00-9:00 p.m. NST/6:30-8:30 p.m. AST

Tutorial Module 1

Structured discussion of course material

2 hours*

Jan 14 – Feb 11, 2019

Module 2: Occupational Hazards

Independent Learning

10 hours

Feb 11, 2019

 @ 7:00-9:00 p.m. NST/6:30-8:30 p.m. AST

Tutorial Module 2

 

Structured discussion of course material

2 hours*

Feb 11 – Mar 11, 2019

Module 3: Health Surveillance and Other Programs

Independent Learning

10 hours

Mar 11, 2019

@ 7:00-9:00 p.m. NDT/6:30-8:30 p.m. ADT

Tutorial Module 3

 

Structured discussion of course material

2 hours*

March 30, 2019

 @ 9:00 a.m.-5:30 p.m. ADT

Face to Face Workshop (Modules 1-3): The principles of being a family physician in industry  Location:  Halifax, Nova Scotia

Interactive learning

7.5 hours*

Mar 11 – Apr 15, 2019

Module 4: Making Sense of Data

Independent Learning

10 hours

Apr 15, 2019

@ 7:00-9:00 p.m. NDT/6:30-8:30 p.m. ADT

Tutorial Module 4

 

Structured discussion of course material

2 hours*

Apr 15 – May 13, 2019

Module 5: Occupational Disease and Injury

Independent Learning

10 hours

May 13, 2019

@ 7:00-9:00 p.m. NDT/6:30-8:30 p.m. ADT

Tutorial Module 5

 

Structured discussion of course material

2 hours*

May 13– Jun 10, 2019

Module 6: Healthy Workplace – Healthy Workers

Independent Learning

10 hours

Jun 10, 2019

@ 7:00-9:00 p.m. NDT/ 6:30-8:30 p.m. ADT

Tutorial Module 6

 

Structured discussion of course material

2 hours*

June 22, 2019

@ 9:00-5:30 p.m. NDT

Face to Face Workshop (Modules 4-6): The Practice of being a family physician in industry

Location:  St John’s, NL

Interactive learning

7.5 hours*