Western BC-SK Part B Course Schedule

The program is presented as six distance learning modules, each supplemented by tutorials and two face-to-face workshops.

Foundation Course in Occupational Medicine – Part B Western
(British Columbia/Alberta)

Date

Activity

Learning Method

Time

Nov 18, 2019

@ 6:00-7:00 p.m. PST /

7:00 – 8:00 p.m. MST

Introduction to Foundation Course Part B:

Videoconference and Teleconference

 

 

Nov 18 – Dec 15, 2019

Module 1: Managing Occupational Health in the Workplace

Independent Learning

10 hours

Dec 16, 2019

@ 6:00-8:00 p.m. PST /

7:00 – 9:00 p.m. MST

Tutorial Module 1

Location: Videoconference and Teleconference

Structured discussion of course material

2 hours*

Dec 17 – Jan 19, 2020

Module 2: Occupational Hazards

Independent Learning

10 hours

Jan 20, 2020

@ 6:00-8:00 p.m. PST /

7:00 – 9:00 p.m. MST

Tutorial Module 2

Location: Videoconference and Teleconference

Structured discussion of course material

2 hours*

Jan 21 – Feb 23, 2020

Module 3: Health Surveillance and Other Programs

Independent Learning

10 hours

Feb 10, 2020

@ 6:00-8:00 p.m. PDT /

7:00 – 9:00 p.m. MST

Tutorial Module 3

Location: Videoconference and Teleconference

Structured discussion of course material

2 hours*

March 14, 2020

@ 9:00 a.m.-5:30 p.m.

Face to Face Workshop (Modules 1-3)

Location: TBA

Interactive learning

7.5 hours*

Feb 10 – Mar 15, 2020

Module 4: Making Sense of Data

Independent Learning

10 hours

Mar 16, 2020

@ 6:00-8:00 p.m. PDT /

7:00 – 9:00 p.m. MDT

Tutorial Module 4

Location: Videoconference and Teleconference

Structured discussion of course material

2 hours*

Mar 17 –Apr 19, 2020

Module 5: Occupational Disease and Injury

Independent Learning

10 hours

Apr 20, 2020

@ 6:00-8:00 p.m. PDT /

7:00 – 9:00 p.m. MDT

Tutorial Module 5

Location: Videoconference and Teleconference

Structured discussion of course material

2 hours*

Apr 20 – May 17, 2020

Module 6: Healthy Workplace – Healthy Workers

Independent Learning

10 hours

May 18, 2020

@ 6:00-8:00 p.m. PDT /

7:00 – 9:00 p.m. MDT

Tutorial Module 6

Location: Videoconference and Teleconference

Structured discussion of course material

2 hours*

May 19 – June 14, 2020

Module 7: Mental Health

Independent Learning

10 hours

June 15, 2020

@ 6:00-8:00 p.m. PDT /

7:00 – 9:00 p.m. MDT

Tutorial Module 7

Location: Videoconference and Teleconference

Structured discussion of course material

2 hours*

 

June 20, 2020

@ 9:00-5:30 p.m. MDT

 

Face to Face Workshop (Modules 4-7)

Location: University of Alberta

Interactive learning

7.5 hours*